Zoetman

Een woonhuis in het oude centrum van Haarlem die grondig is verbouwd.

Dsc07059 1

De bewoners stonden voor dekeuze om te verhuizen, daarbij deze fijne plek te verlaten, of een grondige renovatie en uitbreiding van debegane grond te onderzoeken. Een eerdere poging wat mislukt, maar de mogelijkheden zijn door studioRIANKNOP succesvol in kaart gebracht.Er is maximaal uitgebouwd. Zowel in de lengte, breedte als hoogte. De extra vierkante meters die zijn ontstaanhebben zorg gedragen voor een compleet nieuwe route en indeling.Midden in de woonverdieping is eenbijzonder stoere keuken geplaatst. Viroc, oorspronkelijk een materiaal wat voor buitengevels wordt gebruikt,maakt vande keukeneengeraffineerdmeubel.Boven de keuken is daglicht gecreeerd, waarmee ook delangwerpige woonkamer subtiel onderbroken wordt.