Randmeersingel

Voor deze vrijstaande stadsvilla met een wereldse uitstraling heeft studio RIANKNOP zowel het exterieur als het interieur ontworpen.

Extra small 201006 rianknop 02 hr

e voorzijde van de woning kijkt uit op groen en water. De achterzijde van de woning heeft zicht op de stadswijk. Met dit in ogenschouw hebben wij de gevel ontworpen. De voorgevel is voorzien van weidse panoramaramen, waardoor de verbinding met het omliggende groen maximaal is. Aan de achterzijde is een groots, glazen trappenhuis geplaatst. De woning heeft een modernistische uitstraling. Het monolithische karakter van de gevel wordt aan de achterzijde doorbroken door het trappenhuis. Dit steekt door vanuit de gevel en geeft extra diepte aan de woning. Grafische lijnen accentueren de belijning van de gevelplaten en eenzelfde bijzondere vlakverdeling is verwerkt in het trappenhuis.

Het grijs van de cementgebonden gevelplaten wordt doorbroken door houten kozijnen en zachtgroene accenten. Mozaïek bij de voordeur in deze groene toon geeft zachtheid en tegelijk integreert dit mozaïek het huisnummer in de gevel. Het imposante trappenhuis is geheel uitgevoerd in glas en aluminium, ook weer in zachtgroen. Waar nodig is bewerkt glas toegepast, zodat inkijk vanuit de stadswijk niet mogelijk is. De daglichtopbrengst door het trappenhuis is fenomenaal en bereikt de gehele woning.
Het trappenhuis is het verbindende element in de woning. Buiten en binnen krijgen samenhang. Daarbij is het trappenhuis een overweldigende, visuele uitspraak. De industriële vormgeving geeft de woning zijn stoere karakter en het kleurgebruik in combinatie met hout zorgen voor de nodige vriendelijke, tactiele zachtheid. Het trappenhuis is zichtbaar vanuit alle hoeken van de woning. Het wordt gedragen door een eikenhouten blok wat tevens dient als maatwerk meubel. Dit is toegankelijk vanuit de woonkamer.


Tegenover dit eikenhouten blok is een maatwerk keuken in eikenhout met zachtgroen terrazzo blad geplaatst, waardoor de indeling van het interieur bepaald wordt. Aan de keuken zijn aan weerszijden brede eiken vensterbanken geplaatst. Op deze vensterbanken is het door het grote raam prettig staren over het groen. Een boekenkast is onderdeel van dit maatmeubel.

De indeling is tegelijk met de gevel ontworpen. Hierdoor zijn de raampartijen goed gesitueerd. De woonkamer op begane grond heeft een harmonica pui, deze verbindt de woonkamer met de tuin. Zodra de pui geopend wordt, is de tuin een verlenging van de woonkamer. Om dit te benadrukken zijn dezelfde tegels zowel binnen als buiten gebruikt.

De 4 slaapkamers op de verdiepingen beschikken elk over een eigen badkamer en hebben prachtig uitzicht over het groen of de stadswijk. Ook hier is eikenhout een belangrijke toevoeging om de monoliet te doorbreken.

Het consequent toegepaste materiaalpalet geeft rust en geborgenheid in de woning en zorgt voor de krachtige uitstraling naar buiten. Met de stad en de natuur van Waterland om de hoek is deze woning een uniek object geworden.Specificaties: 220M2, zelfbouwkavel, conceptontwikkeling, ontwerp buitengevel, indeling en interieur, kleur- en materiaaladvies, uitwerken ontwerp, 3D visualisaties, projectmanagement, technisch ontwerp interieurelementen, lichtadvies, bouwbegeleiding, begeleiding interieurbouwer.