PODIUM MOZAIEK

Het mozaiek van het multicuturele Amsterdamse stadsdeel smelt samen met het ontwerp van dit monument.

Medium 2016 podium mozaiek 3323

t interculturele toneel Mozaïek is gehuisvest in de voormalige Pniëlkerk. Een ingrijpende renovatie leidde tot een nieuw restaurant en een nieuwe foyer. De volledige plattegrond is herzien. Het mozaïek van dit monument is versmolten met het mozaïek van programmering en met de inwoners van het Amsterdamse Bos en Lommer. Het etsglas uit de oude kerk is in de entree perfect op zijn plaats. Er is openheid, er zijn meer zitjes ontstaan, er zijn fijne hoeken, elk met zijn eigen sfeer. Verschillende kunstenaars en ontwerpershebben zich laten inspireren door het mozaiekconcept. De tegelwand, ism Kiki van Eijk, is hiervan het meest bijzonder voorbeeld.

MEDIUM-2016_Podium_Mozaiek_3321kopie

Een grootse verbouwing zorgde voor een nieuw restaurant en nieuwe foyer. De geheleplattegrond is herzien. Er is openheid, meer zitplekken zijn ontstaan, er zijn fijne hoeken metelk een eigen sfeer. Dineren, ontmoeten gedurende de dag zowel als samenkomen bijaanvang of afsluiting van een voorstelling sluiten nu naadloos op elkaar aan.Verschillende kunstenaars en ontwerpers zijn met het mozaiekconcept aan de slag gaan.Denk daarbij aan Kiki van Eijck, die een mozaiek ontwierp, geïnspireerd door de bewegingvan dans en muziek. Voor dit mozaïek zijn de tegels met de hand zijn gebakken engeglazuurd in Marokko. Het is de bekleding van het gehele middenschip, waarop detheatervloer op de bovengelegen verdieping rust. Een indrukwekkende eyecatcher inbetoverende ultramarijn blauw, passend in het kleurpalet en aansluitend bij hetoorspronkelijke blauw van het pand. Kunstenaar en buurtbewoner Petra Vonk ontwierp debekleding van de akoestische panelen. Haar specialiteit. Ook hierbij zijn multiculturelepatronen gebruikt als basis, en geprint in blauwtonen.

MEDIUM-2016_Podium_Mozaiek_3305

De bar, gesitueerd op de kopse kant van de midden boeg is de dissonant in het kleurpalet.Met felrood en oude spiegelpanelen is de ruime bar een verrassend en functioneletoevoeging.Meubels werden op maat ontworpen of besteld in alle uithoeken van de wereld. Daarmeereflecteert het interieur van Podium Mozaïek perfect de woonwijk waarin het theater isgevestigd. Waar nodig zijn de meubels flexibel uitgevoerd, zodat indeling makkelijkaangepast kan worden.

MEDIUM-2016_Podium_Mozaiek_3306

Specificaties: 300 M2, 85 zitplaatsen: conceptontwikkeling, kleur- en materiaaladvies, ontwerp-uitwerken, meubelontwerp op maat, 3D-visualisatie, projectmanagement, advies en aankoop van meubels, management van interieur bouwer, bouwbegeleiding