Trompstraat

Verbouwing van een bovenwoning

231017 rianknop mhtromp 08 lr

Deze karakteristieke etage is geheel gerenoveerd, in oorspronkelijke staat terug gebracht en kreeg een extra slaapkamer. Tegelijk is er karakter in de woning toegevoegd, aansluitend bij de oorspronkelijke architectuur èn de bewoners.

In deze huurwoning was onderhoud noodzakelijk. De wens van de bewoners om een extra slaapkamer te creëren werd werkelijkheid doordat de keuken verplaatst naar de achterkamer van het ensuite woongedeelte. Het zorgt ervoor dat het gezin geruime tijd kan doorgroeien op de plek waar zij zich het meest thuis voelen.

Hergebruik van materialen die al in de woning aanwezig waren is organisch gemengd met nieuwe toevoegingen. De bijzondere oude lattenvloer die oorspronkelijk in de achterkamer van de woning lag is als wandbedekking van de tevoorschijn gekomen ensuite geplaatst. Het geeft het huis de warmte waarover het al beschikte.De op maat gemaakte keuken heeft een belangrijke rol in het leven van de bewoners. Om de keuken een nog grotere rol in het dagelijks leven te geven is er een zithoek bij de keuken bedacht die verbonden is met de openslaande deuren naar het balkon. Ontbijten, bijpraten en eten bereiden gaan hand in hand.

Meubelontwerpen die door de bewoners zelf ontworpen en uitgevoerd zijn,zijn gemengd met designklassiekers en beeldende kunst. Op verschillende plekken is kunst niet alleen als toevoeging gebruikt, het is geïntegreerd in het ontwerp. Denk daarbij aan het behang van NLXL wat ontworpen is door bekende kunstenaars en ontwerpers. Een kunstproject van Erik Kessels staat als stoel aan de zelf ontworpen tafel tussen stoelen van Tjalko Lokhorst en Arne Jacobsen.Specificaties: 80M2, etagewoning uit 1901, conceptontwikkeling, ontwerp gehele interieur en maatwerk keuken, indeling en interieur, kleur- en materiaaladvies, uitwerken ontwerp, 3D visualisaties, projectmanagement, technisch ontwerp interieurelementen, lichtadvies, bouwbegeleiding, begeleiding interieurbouwer.