Tech Bedrijf

Het nieuwe hoofdkantoor van een Tech bedrijf in Amsterdam.
1800m2 nieuwe werkvloer in een voormalig fabriekspand.

50029893 1205150502978130 5203199179404345344 o

Het hoofdkantoor van een in Amsterdam gevestigd Tech-bedrijf is verhuisd: van een te krap geworden gebouw in het centrum van Amsterdam naar een ruim voormalig pakhuis aan de rand van de stad. Het nieuwe kantoor is ontworpen om aan de behoeften van de ruim 100 werknemers te voldoen: een groot café en veel flexibiliteit om te werken en formeel en informeel te verzamelen in teams van 2 tot 10 personen.

Het voormalige magazijn waar het nieuwe kantoor is gehuisvest, is volledig opnieuw ingericht. Er is een verdiepingsvloer geplaatst om meer vloeroppervlak te creëren, met een prachtig atrium. Hierdoor bereiken licht en lucht vanuit de karakteristieke sheddaken de begane grond. Het industriële karakter wordt daarnaast versterkt door alle installaties in zicht te houden.

De kernactiviteit van de organisatie, het versturen van data, pixels en bestanden, is conceptueel verwerkt in het ontwerp. Hierbij is de "kabelboom" het meest in het oog springend element. De kabelboom ontspringt uit de vloer op de eerste verdieping en vertakt om verlichting en data te versturen door het gehele kantoor. Pantry's, de woonkamer, het restaurant evenals de kroonluchter in het atrium ontvangen hun voeding vanuit deze boom. Verschillende tonen groen en hout zijn steunkleuren die in het overwegend industriële ontwerp de nodige zachtheid brengen.

Het centrum atrium wordt gekenmerkt door een groen gepoedercoat stalen trap. Zwevende blokken, een uitvergrote vertaling van de verstuurde pixels, in het atrium en blokken midden in de ruimtes dienen als vergader- en presentatieruimtes. Daarbij verdelen zij de grotendeels open werkvloer in fijn aanvoelende zones. Informeel overleg, flexwerken en vergaderen op centrale plekken waardoor rust op de werkvloer is gegarandeerd. Alle vergaderblokken zijn gemaakt van lichte houten frames en glas. Transparant en eigen.

Werknemers en bezoekers komen binnen in het café op de begane grond. De vloer is gemaakt van gerecyclede bakstenen, in 2 verschillende patronen gelegd. Het onderstreept het industriële verleden van het gebouw, en voldoet aan een belangrijke eis van het ontwerp: duurzaamheid.

50001267_1207392136087300_7965187068575875072_o

Op de eerste verdieping bevindt zich het centrale blok met de pantry's, toiletten en een presentatieruimte met tribunes. Dit solide blok is ontworpen als een grafisch element, waar de sterke zwart witte belijning in alle details en driedimensionaal is doorgevoerd

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen.

HY0Jii9A

MEDIUM-181121_Wetransfer_HQ5213_1_V1

"Rian heeft een ontwerp gemaakt dat optimaal de prachtige lichtinval en de ruimte gebruikt. Openheid en rust vinden elkaar in ons nieuwe kantoor en dat vertaalt zich in de productiviteit en tevredenheid van onze werknemers" – CFO

Specificaties: 1800 M2, conceptontwikkeling, kleur en/of materiaaladvies, ontwerp uitwerken, 3D visualisatie, projectmanagement, advies en aanschaf meubels, interieurbouwer aansturen.