Travelbird HQ

De ingang van Travelbird geeft je meer dan een warm welkom, zowel medewerkers als gasten voelen zich meteen thuis.

Qv0c6564 copy web 2

"Rian voelt onze bedrijfscultuur perfect aan en wist hier een passend ontwerp voor ons kantoor bij te maken. Ons speelse en innovatieve karakter leeft nu door in het design gecombineerd met functionele elementen voor een comfortabele werkomgeving. Vijf kernwoorden passend bij Rian: Kwaliteit, stijlvol, oog voor detail, creatief en ondernemend." - Symen Jansma, CEO Travelbird.

Studio RIANKNOP ontwierp het nieuwe kantoor van het online reisbureau Travelbird, gehuisvest in de 5 Keizers, 5 grachtenpanden aaneengeschakeld in hartje Amsterdam. Op 4000m2 werkvloer, verspreid over 6 verdiepingen zijn 800 werkplekken gerealiseerd, een professioneel bedrijfsrestaurant, een koffiebar en verschillende presentatieruimtes.


Jong, dynamisch, vol van energie en internationaal. Dat is Travelbird. De kern van het bedrijf is zichtbaar gemaakt in het ontwerp. Bij Travelbird moeten de werknemers zich thuis voelen. Bij binnenkomst loop je onder de Travelbirdboom door, gemaakt van lampen, met op de takken de Travelbirdvogels als decor.

Het bedrijfsrestaurant op de begane grond heeft prachtig uitzicht over de Keizersgracht en aan de achterzijde toegang tot de stadstuin. De Nederlandse afkomst van Travelbird is zichtbaar gemaakt in het interieur. Zo heeft kunstenaar Jan Rothuizen 3 van zijn Zachte Atlas van Amsterdam plattegronden beschikbaar gesteld waarop de plekken van voormalige Travelbird kantoren gemarkeerd zijn.

In een zelf ontworpen behang zijn de contouren van het Koninklijk paar te ontdekken. De meubels zijn allen van toonaangevende Nederlandse ontwerpers zoals Anton de Groot, Maarten Baptist, Tiddo de Ruiter, Aldo Goldenbeld en Studio Job. De ruimte is geschikt voor de werknemers om te lunchen, maar daarbij zo flexibel dat er grote presentaties gegeven kunnen worden.


Op de andere verdiepingen smelten bouwmaterialen en kleuren van ver over de grens samen. Inspiratie uit de landen waar Travelbird in opereerd. Elke verdieping zijn eigen kleur, zijn eigen stadskern waar op de pleinen overlegd wordt en in de buitenkern kan in alle rust gewerkt wordt. Het looppad en de dorpspleinen hebben een vloer van Portugees kurk, en de werkvloer is een gietvloer van Nederlandse afkomst. Houten leien van red cederhout bekleden de centraal geplaatste trappenhuizen en lift.

Gedetailleerd stucwerk met structuur in Moorse stijl bekleden de kolommen. Zltjes en nissen waar overlegd wordt zijn gemaakt van verschillende houtsoorten. Bij het dakterras is een ruime bar voorzien voor overleg, borrels en presentaties. Om het uitzicht over de oude kern van Amsterdam te behouden zijn zichtvelden vrij gehouden en de bar en pantry laag geplaatst.

Specificaties: 4000M2, conceptontwikkeling, kleur- en materiaaladvies, ontwerp uitwerken, maatwerk meubels ontwerpen, 3D visualisatie, projectmanagement, advies en aanschaf meubels, interieurbouwer aansturen, bouwbegeleiding