Buiksloterweg

Dit kavel aan de Buiksloterweg in Amsterdam is uniek. Studio RIANKNOP dacht mee over de gevel, maakte de indeling en ontwierp het gehele interieur. Door deze aanpak sluit interieur naadloos aan op exterieur.

Large 201006 rianknop 33 hr

Dit kavel aan de Buiksloterwegin Amsterdam is uniek. Studio RIANKNOP dacht mee overde gevel, maakte de indeling en ontwierp het gehele interieur. Door deze aanpak sluit interieurnaadloos aan op exterieur.

Geheel in waterlandstijl is de gevel bekleed met hout. Het zwart gebrand hout benadrukt het grafisch lijnenspel van de gevel. Waar de voorgevel van het huis voornamelijk gesloten is en de lattenstructuur slechts op sommige plaatsen licht door laat, is de achterzijde zoveel mogelijk open gemaakt. De kleine tuin is op warme dagen een verlengstuk van de woonkamer, door middel van een harmonica pui met haakse hoek kan de gehele benedenverdieping worden geopend.De woning is een hedendaagse variant geworden van een traditionele bouwstijl.

EXTRA_SMALL-201006_RianKnop_40_LR

Binnen in de woning is gezocht naar verbindingen van de verschillende verblijfsruimtes. De begane grond heeft een connectie met de 1e verdieping door middel van een grote vide en een in het oog springende trap. Op deze verdieping is een extra woonkamer met DJbooth,bibliotheek en een filmhoek. Verbindingen zijn gecreƫerd door middel van een open keukenkast die door de verdiepingsvloer steekt en uitmondt in een boekenkast. Het plafond van verdieping 1 is bekleed met originele brooklyn tins en is vanuit vele hoeken zichtbaar.

EXTRA_SMALL-201006_RianKnop_52_HR

Op de begane grond is veel aandacht besteed aan de bijzondere woonkeuken. Deze keuken is het ondersteunend element voor trap en open kast.De vloer loopt door in de tuin waardoor de tuin nog meer onderdeel is van de woonkeuken.Specificaties: 220M2, zelfbouwkavel, conceptontwikkeling, ontwerp buitengevel, kleur-enmateriaaladvies, uitwerken ontwerp, 3D visualisaties, projectmanagement, technisch ontwerpinterieurelementen, lichtadvies, advies en aanschaf meubels, bouwbegeleiding, begeleidinginterieurbouwer